Zsófia Napok a Kompanik Zsófia Óvodában

Immár negyedik alkalommal rendezte meg az intézmény a Zsófia Napokat, mely Ramassetter Vince feleségének, Kompanik Zsófiának, mint Sümeg első óvoda megalapítójának állít emléket.

2016. május 11-től vette kezdetét a rendezvénysorozat, szerdán délelőtt a megnyitó ünnepség zajlott, melyen jelen volt Végh László polgármester, valamint a hivatali dolgozók közül néhányan. Különösen nagy örömünkre szolgált, hogy szép számmal vettek részt egykori, már azóta nyugdíjba vonult kolléganők is az eseményen.

Az ünnepséget Hujber Jánosné, óvodavezető nyitotta meg köszöntőjével. A bevezető gondolatokat fuvolaszóló követte, majd az intézmény dolgozói „nyújtottak át” egy tavaszi dalcsokrot szeretettel a vendégeknek és az óvoda gyermek csoportjainak.

Ezután az intézmény korcsoportjai egymást követően rövid, vidám, tavaszias hangulatú dalokat, körjátékokat, valamint verseket, mondókákat illetve mesejátékot adtak elő.

Az óvodások egymás műsorát szívesen, figyelemmel kísérve, kíváncsian hallgatták végig.

A rendezvény következő két napjára (május 12., május 13.) a szabadba tervezett programokat az esős, kiszámíthatatlan időjárás miatt el kellett halasztani.