Általános Iskola hírei

A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola Szülői Szakszervezete finanszírozásában, két programon vehetnek részt a felső tagozatos diákjaink.
Szeptember 26-án (hétfő) a 6. évfolyam tanulói, egy tapolcai kiránduláson vesznek részt. „Batsányi nyomában” járnak és meglátogatják az Iskola történeti múzeumot.

Szeptember 27-én (kedd) pedig a 7. évfolyamosok hagyományos kirándulására kerül sor. Megtekintik a reformkori Füred nevezetességeit az ország első állandó színházát, a Jókai villát és a Horváth házat. Kicsit rajzolnak is a nevezetességekről a diákjaink és gyorsan eltelik majd a nap.

Szerdán kerül megrendezése a 3 évenkénti diákparlamenti iskolai gyűlés.  Ennek témái a tanulási tapasztalatok és lehetőségek, a diákönkormányzatok működési tapasztalatai és  jogainak érvényesülése. A tagok küldöttet választanak maguk közül a február 3-4-5-e között megrendezésre kerülő Országos Diákparlamentre, melyet Székesfehérváron tartanak.

Csütörtökön, 3o-án iskolánk csatlakozott az európai diáksport napjához. A gyerekek több sportos programon is részt vesznek. A nap legfontosabb eleme a 2016 méteres futás ahol iskolánk szinte összes tanulója, sőt a tanárai is futnak egyet a sümegi sportpályán.