Téli italok

Bonbonlikőrös cappuccino

Egy deci tejbe dobjatok bele 3 meggylikőrrel töltött bonbont. Tegyétek be a mikróba nem egészen egy percre. A megolvadt csokit aztán szépen keverjétek el. Szórjatok bele egy kis csomag csokis cappuccinoport. A tetejét díszítsétek tejszínhabbal és kakaóporral.

Nutellás rumos kakaó

Egy kisebb serpenyőben keverjetek össze két és fél deci tejet, két és fél evőkanál nutellát, 1 evőkanál kakaót és két és fél centiliter rumot. Közepes lángon melegítsétek fel. Csészébe öntve, tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíthetitek.

Oreos forrócsoki

Öntsetek 2,5 deci tejszínt, valamint 2,5 deci tejet egy lábasba, és elkezdjétek el melegíteni. Tördeljetek bele 10 deka étcsokit, és szórjatok hozzá 1 evőkanál kakaóport. Addig melegítsétek, amíg a csoki teljesen elolvad, ekkor adjatok hozzá fél deci fehér rumot. Két összetördelt Oreo kekszet szórjatok egy bögrébe, és öntsétek rá a forrócsokit. A tetejét tejszínhabbal és a maradék keksszel díszíthetitek.

Aszalt gyümölcsös forró vörösbor

Forraljatok fel egy üveg vörösbort ízlés szerint cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt narancshéjjal ízesítve. Extrának pedig tegyetek hozzá egy kevés rumot és felaprított aszalt gyümölcsökkel. Minél többfélét tesztek bele, annál jobb. Miután levettétek a tűzről, tegyetek hozzá fagyasztott, vagy friss málnát is az igazi ízorgia kedvéért.

forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/10-bodito-ital-amit-nem-hagyhattok-ki-ezen-a-telen