„Értékek iskolája Sümegen” – Kalandra fel!

ertekorA Famulus Vidékfejlesztési Egyesület áprilisban benyújtott Hungarikum pályázata, Értékek iskolája Sümegen címmel támogatásban részesült. A program célja a fiatalok bevonása Sümeg értékeinek megőrzésébe, valamint a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózatba, erős, együttműködő közösség kiépítése, partnerségben a Ramassetter Vince Általános Iskolával , a Kisfaludy Sándor Gimnáziummal és szovátai S. Illyés Lajos Általános Iskolával.

A pályázati programot szoros együttműködésben valósítja meg a Famulus Egyesület és a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház.

 

A programindító rendezvény október 18-án került megrendezésre, melynek a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ Könyvtára adott teret.  A proertekor2gram keretében bemutatták a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózatot, annak feladatát. Céljuk, hogy minél több civil szervezet, helyi közösség legyen részese a folyamatnak.

Terveik között szerepel a fiatalokkal együttműködve a sümegi értékek megismerése, felkutatása, melyet rendszerezve archiválnának, majd nyilvánosan, közösen mutatnának be, továbbá új értékek ajánlásának összeállítása, átadása az Értéktár Bizottság számára. A programindító rendezvény után, két alkalommal a Kisfaludy Emlékházban gyűltek össze a már aktív, és a toborzók révén bevonódott általános iskolás, és gimnáziumi diákok. A játékos ismerkedés, és néhány elméleti alap elsajátítása után, a technikai eszközökkel is megismerkedtek a fiatalok. A program rendkívül vidám, kötetlen hangulatban telt, mely decemberben is folytatódik, a közösen kitalált szlogen szellemiségében, szóval „Kalandra fel”!