Zenés mesejáték a Művelődési Központban

2016. december 07-én a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban jártunk, ahol a pápai Pegazus Színház színészeinek előadásában a Dínom-dánom zenés bábburleszk bérletes előadást tekintettük meg, melyet Sarkadi Sándor Nagy László színházigazgató tervezett és rendezett.

A gyermekek ismét vegyesen alkották a nézőközönséget és a kedves mozgalmas, vidám pillanatokkal megtűzdelt tréfás történet igazán nagy hatással volt rájuk.

A történet egy kis dínóról szól, aki nem találta helyét a világban, mivel egyedül maradt, rokonok és ismerősök nélkül, viszont először senki nem fogadja el különös külseje miatt. Kíváncsian csodálkozik rá a maga módján környezetére és az emberre. Utolsó reménykeltő gondolatként jut el az állatkertbe, ahol aztán megannyi állattal ismerkedik össze és keveredik velük jó néhány kalandba.

Mivel a kezdetben kissé félénk főhős, Dínó idővel saját magát is megismeri, személyiségében kibontakozás mutatkozik, így meg tudja már különböztetni a képmutató viselkedést és a valós értékeket.

A történet mindenképpen tükröt tart a jelenlevő társadalomnak, az ott megmutatkozó civilizációs problémákkal, gondolatokkal, fellelhető jellemvonásokkal, mellyel a mai generációnak is nap mint nap szembesülnie kell.

A gyermekek nagyon élvezték az előadást, mely szép ívet leírva zajlott és tartósan lekötötte a figyelmüket.

                                                                                                 Balogh Ildikó

                                                                                               óvodapedagógus