Mézeskalács Mustra

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Mézeskalács Mustra városunkban. Idén a Kisfaludy Sándor Emlékház adott otthont a rendezvénynek. A sikeres közösségi programra hat kiállító nevezett, több mint ötven alkotással. A gyönyörű mézeskalácsok között voltak kisebbek, különböző technikákkal díszített színes korongok, szívek, táblácskák. Érkeztek különböző méretű mécsesek és újragondolt adventi koszorúk is. Talán a legizgalmasabb és leglátványosabb mézesek a térbeli alkotások voltak, dobozok, havas tájak, mesébe illő történeteket megidézve.

Az Emlékházban rendezett, Balatoni Múzeum együttműködésével megvalósult „Szép jelen, szép csillag…” karácsonyi hagyományokat felidéző néprajzi tárlat kiegészítő kiállításaként nagyon sokan megnézték a mustrán szereplő alkotásokat. Idén a közönség dönthetett helyben leadott és az emlékház közösségi oldalán szavazatokkal, hogy melyek legyenek 2016 kedvenc mézesei.

Ezúton is szeretnénk köszöntet mondani az alkotóknak, hogy gyönyörű mézeseikkel színesítették az adventi programunkat és felajánlásukkal egy jótékonysági esemény mellé álltak.

Az alkotók:

  • Filipánics Loretta – Különdíj – Házikó és havas táj
  • Hegedűs Mónika – Közönségdíj – Cicás mézeskalács
  • Illésné Pujszter Hajnalka – Kedvenc térbeli mézes – Szíves mécses tartó
  • Kovácsné Tibola Márta – Kedvenc térbeli mézes – Falukép adventi koszorú
  • Sabjanics- Kovács Viktória – Kedvenc apró mézes – Mécses tartó
  • Vörösné Laskai Mónika – Különdíj – Mesebeli házikó

Hatalmas örömünkre nagyon sikeres volt a közösségi oldalon meghirdetett szavazás is. Hegedűs Mónika cicás mézeskalácsa elvarázsolta a lájkolókat. Összesen 301 fő szavazott, több mint 1500 lájk érkezett az alkotásokra!

Ígéretünkhöz híven lájkolók között kisorsoltunk egy kis csomagot, melyet szintén az alkotók felajánlásából állítottunk össze, gratulálunk Varga Szilviának.

Az Adventi Forgatagon rendezett jótékonysági árverés is nagyon sikeres volt. A kisebb mézesek a kikiáltási áron keltek el, azonban a nagyobb vagy díszesebb alkotásokért licitharc is folyt.

Emlékház csapata

 

 

Filipánics Loretta alkotása

 

Hegedűs Mónika alkotása

 

Illésné Pujszter Hajnalka alkotása

 

Kovácsné Tibola Márti alkotása

 

Sabjanics-Kovács Viktória alkotása