Évértékelő a Tapolcai Rendőrkapitányságon

A Tapolcai Rendőrkapitányság 2016. évben végzett munkáját értékelték a 2017. február 28-án megtartott állománygyűlésen.
Az évértékelő értekezleten a Tapolcai Rendőrkapitányság parancsnoki és személyi állományán kívül részt vett Molnárné dr. Csurgó Ágnes, a Tapolcai Járási Ügyészség vezető ügyésze, dr. Vidosa Noémi, a Tapolcai Járásbíróság elnöke, dr. Vadlek Krisztina, a Tapolcai Járási Hivatal vezetője, Dobó Zoltán Tapolca város, Végh László Sümeg város és Krisztin N. László Badacsonytomaj város polgármesterei, valamint a társszervek képviselői.
Az évértékelő állománygyűlésen Rausz István rendőr alezredes, a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője beszámolt a 2016-os év eredményeiről.
A kapitányságvezető kiemelte, hogy a tavalyi évben a bűncselekmények száma csökkent, a nyomozás eredményessége jelentős mértékben nőtt. Tovább emelkedett a bíróság elé állítások száma és folyamatosan csökkent a nyomozások határideje. Az Alezredes Úr megítélése szerint a statisztikai mutatók alapján a rendőrkapitányság sikeres évet zárt, valamennyi szakterület munkáját kimagasló színvonalúnak értékelte. Beszéde végén ismertette a 2017. év főbb feladatait és kiemelt célkitűzéseit.
Az elmúlt évet összegző rendezvény elöljárója Pogány Péter rendőr ezredes bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki kivételesre értékelte a Tapolcai Rendőrkapitányság tavalyi évben elvégzett feladatait és megköszönte az állomány szakmai munkáját.
Nagy Judit
megelőzési főelőadó
Tapolcai Rendőrkapitányság