GYERMEKNAP A SÜMEGI KOMPANIK ZSÓFIA ÓVODÁBAN

Csodálatos kirándulással egybekötve szerveztük meg óvodánkban a GYERMEKNAPOT 2017. május 26-án, pénteken.
Az időjárás, kegyes volt hozzánk, mert napsütésben, mégsem túl melegben, egy vidám délelőttöt tölthettek el a gyermekek a SÜMEGI VÁRBAN.
Reggel ½ 10-kor indult a sok apróság, tele izgalommal, várakozással, hogy felkapaszkodjanak a számukra hatalmasnak tűnő vár fokaira. Nagyon sok kisgyermek van az intézményben, aki életében először járt ott. Ebből kifolyólag elkelt a szülői segítség, főleg a 3-4 éveseknél, akár az útravaló kibontásánál, elfogyasztásánál, vagy a vár, labirintusnak tűnő járatainak felkutatásában. Megtekinthették az általuk készített rajzokból berendezett kiállítást, melyeken régi mesterségeket próbáltak megjeleníteni.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Papp családnak az önzetlen, lelkes munkájukért. Jutalmaztak csokival minden gyermeket a rajzos alkotásaikért. Rengeteg játékos feladatot találtak ki / horgászós játék, háziállatok bemutatója, sárkányvadászat, párnacsatás „vívás” lovas fajáték stb./ Az óvodába visszatérve minden kisgyermek átvette az óvodapedagógus által készített Gyermek napi ajándékot. Reméljük, hogy minden gyermek, egy életre szóló élménnyel tért haza és a családdal közösen majd ismét ellátogatnak a sümegi várba!
Végh Istvánné
óvodapedagógus