Ovizsaru program nagycsoportosoknak

Óvodánk minden évben megtartja az Ovizsaru programot a nagycsoportos gyermekek részére. Ebben az évben június 6-án került sor rá. Bakos Balázs rendőr törzsőrmester látogatott el intézményünkbe. Könnyedén megtalálta a közös hangot a gyermekekkel.
Az előadása a biztonságos gyalogos – kerékpáros közlekedésről szólt. Megbeszélték a kerékpárhoz tartozó felszereléseket, fontosabb tudnivalókat a használatukról. Ezt követően előkerültek a jelzőtáblák piktogramok segítségével. A gyerekek többsége tájékozott volt ebben a témában is, főleg a tiltó táblákat ismerték jól. A rendőr bácsi felhívta a gyerekek figyelmét arra is, hogy a testi épségükre is nagyon kell vigyázniuk kerékpározás közben. Felsorolták azokat a felszereléseket, melyeket mindenképpen fontos viselni a balesetek elkerülése érdekében (sisak, térdvédő, könyökvédő, láthatósági mellény stb.).
Az előadás végén a gyerekek kérdezhettek, majd jelentkezhetett az, aki úgy gondolta, ha nagy lesz ő is rendőr lesz. Ajándékul a gyerekek színezőket vehettek át Balázs bácsitól.
Varga Károlyné
óvodapedagógus