Röplabda mérkőzés

Rendkívül hullámzó mérkőzést játszott a Sümeg és a Pénzügyőr gárdája. Kétszer került előnybe a fővárosi együttes, a hazaiak mindkétszer egyenlítettek, azonban az ötödik játszma végét a vendégek bírták jobban. Blázsovics Péter nem vállalta a mérkőzést.

  1. játszma:
    Idegesen kezdek a hazaiak, ez érthető is volt, hiszen a mérkőzés előtt pár perccel derült ki, hogy Németh mester nem ülhet a kispadon, mert licence lejárt a december 31.-én. Így hát hamar 5 pontos előnyt labdázott össze a PSE, amit tudatos játékkal folyamatosan tartani is tudott. Az első technikai után 8:2 volt az állás, a Sümeg nem tudott közelebb kerülni. Rendkívül jó centerjátékának köszönhetően, különösebb nehézség nélkül nyerte a PSE a nyitó játszmát. 0:1 (20-25)
  2. játszma:
    A Sümeg is megérkezett a mérkőzésbe, lekopírozta szinte az első játékot. Feljavult a szervákat illetően, így a vendégek csak kiszorított helyzetekből tudtak támadni. A Játék közepén érkezett Kotin és Nagy Lesznyik és Dolgos helyére magasítás céljából. A cserék jól működtek, továbbra is őrizte megnyugtató előnyét a csapat. Kotin nyitóhelyre kerülésével visszacserélt Németh Ödön, és ezzel simán nyerték a szettet.1:1 (25-21)
  3. játszma:
    Érthetetlen mélyrepülés megint..A megnyert játszma után, ismét visszaesett a hazai csapata játéka. Több ászt is kapott az egylet, valamint rendre rossz megoldásokat választottak a támadok. A PSE pontos alapjátékot játszva menetelt a szett előny felé. A hazai oldal játékát pontatlan előkészítések, rossz mezőnymunka, valamint gyenge nyitás jellemezte. Így nem is lehetett más a játék vége mint vendég siker. 1:2 (19-25)

kaposi

Kaposi remekül játszott

  1. játszma:
    Ismét az előző játék fordítottja. A Sümegi csapatban az irányító posztján Nagy Péter kezdett, aki remek nyitásokkal és blokkokkal hálálta meg a bizalmat. Ismét összeszedett, jó játékot mutatott az SRE. A Pénzügyőrnek nehézségei akadtak a nyitás fogadással, valamit a sümegi oldalon jól működött a sánc is. Hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát a vendégek edzője, de ez már nem hozott eredményt a számukra. 2:2(25-18)
  2. játszma:
    Gondolhatnánk, hogy a lélektani előny a Sümeg birtokában az egyenlítés után. de erre a hazaiak a 1:6-os kezdéssel alaposan rácáfoltak. A rövidített játszmákba nem férnek bele ilyen hullámvölgyek. Minden energiáját mozgósította az SRE, visszajött Dolgos a pályára, valamint Bolvárit, Varga váltotta. Megkezdte a felzárkózást a csapat az utolsó pillanatban. 9:10 után Soós remek nyitásainak köszönhetően 11:10-re már a SRE vezetett. a PSE azonban rutinosan, valamint némi szerencsével ismét megfordította az eredményt. Az első meccslabdát még hárította a Sümeg, azonban a másodikat, egy kíméletlen centertámadással már kihasználták a vendégek 2:3 (13-15)

Sümegi RE – Pénzügyőr SE 2:3 (-20, 21, -19, 18, -13)
Sümeg, 150 néző
Sümegi RE: Kaposi, Németh, Varga, Soós, Lesznyik, Dolgos
csere:Madár(L), Récsei(L), Nagy, Kotin, Bolvári, Illés
vezetőedző: Németh Ödön

Németh Ödön: Dicséret illeti a srácok küzdeni akarását, azonban megint egy nyerhető mérkőzést veszítettünk el. Meg kell tanulnunk végre győzni.

További eredmények a mai játéknapról:
Szolnoki FRKSI – Kecskeméti RC 2:3 (23, -18, -22, 22, -11)
MAFC-BME – Fino Kaposvár SE 0:3 (-24, -21, -13)
PTE-PEAC C-Doki – DEAC 3:0 (23, 17, 18)
Dág – Dunaferr 1:3 (–17, –23, 17, –23)

Az űrlap teteje

Sajnálatos, hogy nem tudta a pontokat itthon tartani a csapatat. Nagyon hullámzó az SRE idei teljesítménye mérkőzéseken belül is. Szembetűnő, hogy ha előnyben van a csapat akkor remekül működik a gépezet, azonban hátrányban képtelen minőségi játékot játszani a csapat. Ezen mihamarabb változtatni kell, még sok fontos mérkőzés van az alapszakaszban. Jövő héten Kaposvárra látogat az SRE, két hét múlva pedig hazai pályán fogadja a másik fővárosi gárdát, a MAFot.

Sümeg, 2016. január 10.