Először győzte le a MAFCot a Sümegi RE

Rendkívül izgalmas, a végletekig kiélezett mérkőzést játszott egymással a Sümeg és a MAFC. A hazaiak 0-2-ről fordítva,  két mérkőzéslabdát hárítva szerezte meg a győzelmet, amely később akár a nyolcba kerülést is jelentheti a Veszprém megyeieknek. A forduló egyik vaskos meglepetése, hogy a Dág legyőzte a Fino Kaposvárt, de az SRE sikere is említésre méltó, mert még soha nem verték meg a fővárosi alakulatot.

Majdnem teltház előtt kezdtek a csapatatok fél négykor, sümegi oldalon nem volt sérülés, mindenki hadra fogható volt a csapatban. Németh Ödön a Kaposi, Soós, Lesznyik, Varga, Németh, Dolgos hatosnak szavazott bizalmat, liberó poszton ezúttal fogadásban Madár, védekezésben Récsei volt a pályán.

  1. játszma:
    Jó sümegi nyitással vette kezdetét a mérkőzés, azonban az átszálló labdát nem sikerült pontra váltani. Ez később szarvas hibává nőtte magát, ugyanis az első technikai időnél már 2:8 volt az állás. A játék közepén megkezdte a felzárkózást a hazai csapat, de csak pillanatokra tudták felvenni ellenfelükkel a versenyt.  A MAFC rutinos jó erőkből áll, rendre jól használta ki a sümegi megingásokat, így tartotta előnyét, egész a játszma végéig. 0:1(20-25)
  2. játszma:
    Továbbra is kereste a fonalat az SRE, tudott is tapadni ellenfelére. A második technikai szünetnél fej-fej mellett voltak a felek. A sümegieknél jött Kotinés Nagy taktikai csereként. Ez a változtatás a többi mérkőzésen is segíteni szokott a csapaton, Szolnokon például ezzel nyerték az első játszmát. Most azonban nem sikerült maximális összpontosítani a játszma második felében, így szétesett a játék. A budapesti remekül szervált illetve rendre jó sáncokkal operált. A szett vége sima volt, ugyanakkor itt már látszott, hogy az SRE kezd magára találni.0:2(19-25)

igazi csapatmunka volt a győzelem

  1. játszma:
    Németh edző, úgy küldte pályára fiait, hogy az utolsó esély adódik, a felzárkózásra. Ennek ellenér a lendületben lévő MAFC kezdte jobban játszmát (1:4). Igaz küzdött a Sümeg, de rendkívül sok hibával, szenvedve játszott. A játék közepén azonban feloldódni látszott a görcsösség és mindent egy lapra feltéve, hatalmas rohamba kezdtek a hazaiak. Bolvárijól szállt be a játékba, valamit a csk Kaposi is magára vállalta a vezér szerepét. A második technikai időnél már az SRE vezetett. Majd meg is tartotta előnyét, sőt folyamatosan ellépett ellenfelétől, majd nyerte a szettet. 1:2(25-18)
  2. játszma:
    Érezhető volt, hogy a pestieket meglepte az SRE kitartása. A hazaiak taktikusan, jól szerváltak, lehengerlően röplabdáztak a meccs ezen szakaszában. Majd tíz pontos előnynél egy átszálló labdát kellett volna pontosan bejátszani, de kihagyott a figyelem, így MAFC pont lett a vége. Ezt követően sorozatban öt pontot szereztek a vendégek, ezzel visszajöttek a szettbe. Fáradni látszott a Sümeg, folyamatos olvadt az előny. A játszma végére már a MAFCnak volt mérkőzéslabdája(23:24). Ezt azonban egy szerencsés és egy precíz megoldással sikerült megfordítani, valamint a szettet is megnyerni. 2:2(26-24)
  3. játszma:
    Mind a nézőkben, mind a játékosokban felsejlett a két héttel ezelőtti, a gyengébb fővárosi gárda ellen vívott öt szettes meccs melyet elveszített a Sümeg. Azonban ez plusz motivációt nyújtott a srácoknak, ugyanis 3:1 el kezdték a döntő játszmát. A MAFC is küzdött becsülettel, át is vette a vezetés 5:7. Fordulás után felváltva estek a pontok. 13-10-re meglépett a MAFC, azonban Soóskiváló centerjátékának és Dolgospontjának köszönhetően egalizálni tudott a csapat. Azonban a meccslabdát még is a MAFC harcolta ki először. Madár bravúros fogadása után döntetlen. Soós nyit, ÁSZ. Majd egy rosszul kivitelezett vendég támadásnak köszönhetően győzött a Sümeg.3:2(16-14)

    Sümegi RE – MAFC-BME 3-2 (-20, -19, 18, 24, 14)
    Sümegi RE: Kaposi, Dolgos, Lesznyik, Németh, Soós, Varga,
    csere: Madár(l),Récsei(l), Bolvári, Nagy, Kotin, Illés
    Vezetőedző: Németh Ödön

Németh Ödön: Végre! Már nagyon megérdemeltük a győzelmet, két héttel ezelőtt is megvolt a sanszunk. Most azonban jól küzdöttünk és a végén is jó döntéseket hoznunk. Megérdemeltük a győzelmet.

Rosszul indult de végül csodálatosan végződött. Nagyon fontos volt ez a győzelem a Sümegnek a nyolcba kerülés szempontjából. Az összes játékost dicséret illeti, hiszen mindvégig küzdöttek és a harmadik etap felétől jól is játszottak.  Szépen fejlődik a csapat, egyre jobb formát mutatnak a fiúk, ezt a mai “történelmi” győzelem is mutatja, hiszen a Sümegi RE még soha sem nyert a MAFC ellenében. Bizonnyal jól szórakozott a publikum is, hiszen a rendkívül izgalmas, több mint két órás, találkozó végén a hazaiak örülhettek. A Jövő hét végén szabadhétvége. Két hét múlva folytatódik a bajnoki pontvadászat.

Sümeg, 2015. január 24.

sz.:dió

Olvass tovább: http://sumegire.webnode.hu/news/eloszor-gyozte-le-a-mafcot-a-sumegi-re/