Röplabda hírek

5.-től 8.-ig bármi lehet

                Kialakult a bajnokság következő körének párosítása. Csapatunk a budapesti MAFC-BME csapatával fog küzdeni kettő nyert mérkőzésig.

A papírformának megfelelően a Fino Kaposvár két mérkőzésen jutott tovább a negyeddöntőből a Sümeg ellenében. Így Fino toronymagas esélyesként menetel a bajnoki cím felé. Az SRE ellenfelének kilétére csak tegnap derült sor, mivel három mérkőzésen dőlt el a Dág – MAFC összecsapás. Az alapszakasz negyedik és ötödik helyezettje, nagyon kiélezett csatát vívott, a háromból kettő mérkőzésük is 3:2 lett, a végső sikernek a dágiak örülhettek.

 

jóblokk

Szükség lesz a jó blokkokra a MAFC ellen

                A MAFC gárdájával az alapszakaszban vívott két meccsen felemás volt a mérleg, az első bajnokin 3:1 re nyertek a fővárosiak otthonukban, Sümegen pedig a klub története során először sikerült legyőzni egy nagyon fontos mérkőzésen a Kupa négyben is szereplő ellenfelet.

A mérkőzéseket április 6. 9. napokon rendezik, ha szükség lesz harmadik összecsapásra, akkor azt 12-én bonyolítják. Az alapszakaszban elért helyezésnek köszönhetően a MAFC otthonában kezdődik a párharc, Sümegen 9-én lépnek pályára  a csapatok.

Ha a Sümeg sikerrel tudná venni ezt az akadályt, az azt jelentené, hogy fennállása során a legeredményesebb szezont tudhatná maga mögött, hiszen még soha nem küzdött a csapat az ötödik helyért. Azonban a jó erőkből álló MAFC-nak feltett szándéka a lehető legjobb eredmény elérése, ha már a négybe kerülés nem sikerült idén. A párharc vesztese a Dunaferr – Pénzügyőr páros vesztesével játszik a hetedik helyért.

A bajnokság párosításai:
elődöntők:
Fino Kaposvár – Dági KSE
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika
5.-8 . helyosztó:
MAFC BME – Sümegi RE
Dunaferr SE – Pénzügyőr SE

Hazai pályán óriási lökést adhat a csapatnak szurkolótábora, a mérkőzést április 9-én szombaton 18:00-kor rendezik, ahol reméljük a teltháznál is többen leszünk!

Utánpótlás hírek:
Gyermek csapat:
Kaposi Tamás tanítványi már fél lábbal a hatos döntőben tudhatják magukat, igaz még egy fordulót rendeznek az elődöntőben, de a döntőt érő második hely szinte már zsebben van.

 


gyermekcsapat

gyermek csapatunknak jó esélye van a döntőre


Serdülő csapat:

Serdülő csapatunk a 14. helyet szerezte meg az országos bajnokságban, a hétvégén a helyosztó mérkőzéseket Budapesten rendezték:
SRE – MALÉV 3:0
SRE – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3
SRE – PTE – PEAC 3:0

Ifjúsági csapat:
Az ifik szintén 14. helyen végeztek, a hétvégi helyosztók felemás eredménnyel zárultak:
SRE – Gödöllő 3:2
SRE – DEAC 2:3

“A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a Serdülő és Ifi csapattagok közül többen a junior keretben is lehetőséghez jutottak. Sajnos a versenyek nemegyszer azonos napon kerülnek lebonyolításra, ezért nem minden esetben a legerősebb keret tud utazni ezekre a mérkőzésre. Az utánpótlás összes tagját dicséret illeti idei munkájáért, Továbbá még a junior illetve gyermek csapatunk versenyben van a legjobb helyekért.”- fogalmazott Kaposi Tamás, felnőtt csapatunk kapitánya és utánpótlásunk egyik edzője.

 

Sümeg, 2016. március 21.

sz.: dió