Iskolaérett óvodások mozgás felmérése

2016. április 05-én, kedden a Kompanik Zsófia Óvoda tornatermében a szülők előzetes értesítése után történt meg az iskolaérett óvodások mozgás felmérésére a Ramasetter Vincze Általános Iskola tanárai által.

Évek óta rendszeresen zajlik a felmérés, hogy a gyermekek szülei – az eredmények közlése és a javaslattétel után – könnyebben tudják eldönteni, milyen típusú osztályba íratják be gyermeküket.

A felmérés a gyermekek fizikai értelemben vett egyéni képességeit célozta meg, mint egyensúlyozás, gyorsaság, ügyesség, kitartás, erő, állóképesség, figyelem összpontosítása, nagymozgások és azok összerendezettsége.

A feladatok több állomáson forgó színpad szerűen működtek:

  1. helyszín: hossztengely körüli gurulás, guruló átfordulás előre, hátra
  2. helyszín: labda pattogtatás egyénileg, labda adogatása párban, labda dobása és elkapása
  3. helyszín: egyensúlyozó járás szűk, magasított terepen
  4. helyszín: gyors, szlalom futás bólyák által jelölt útvonalon
  5. helyszín: ugrás-átbújás többszörösen ismétlődően kiépített pályán
  6. helyszín: állatokat utánzó járások, illetve kúszások időre
  7. helyszín: bordásfalra merőlegesen helyezett padon felfelé fekvő helyzetben saját testsúly húzása, bordásfalon bizonyos magasságban végigmászás és a másik padon csúszdázás lefelé

Minden helyszínen a névre szóló lapon a teljesített időt vagy egyéb jelzést, megjegyzést tüntettek fel a felmérő tanárok.

A jó hangulatú rendezvényen szívesen vettek részt a gyermekek, mivel mozogtak, megmutatták képességeiket, valamint találkoztak a leendő tanáraikkal.

A gyermekek eredményét a pedagógusok a szülők felé április 11-én, délután az iskola könyvtárában 17 órakor véleményezik.