Az SRE győzelemmel, Kaposi extrával búcsúzott a hazai közönségtől

A Budapesten elszenvedett vereség után lépéshátrányba került az SRE a hetedik helyért folytatott harcban. A hétközi időpont ellenére népes szurkolótábor volt kíváncsi az idei bajnokság utolsó hazai mérkőzésére. A csapat meg is hálálta a bizalmat, hiszen legyőzte fővárosi riválisát. Kaposi Tamás a szezon egyik legjobb teljesítményével rukkolt elő, 27 pontjával, (amiből 16! ász) segítette csapatát a harmadik mérkőzéshez.

19 órakor kezdődött az összecsapás, Németh mester nem számíthatott Illés Tamásra, valamint Varga Jácintra, aki még a MAFC ellen megsérült,Illetve Kaposi is térdfájdalmakkal küzdött, de pályára tudott lépni. Németh Ödön a megszokott kezdőnek szavazott bizalmat, annyi különbséggel, hogy Vladislav Kotin kezdett az átló pozíciójában.

1. szett:
A Sümeg nem igazán tudta betartani a megálmodott taktikát, így hamar ellépett ellenfele. A sánc abszolút nem működött, valamint a támadásokkal sem sikerült jelentős kárt okozni a fővárosiak játékában. Jelentősnek mondható előnyt termelt magának a PSE, a cserékkel sem tudott elég közel kerülni az SRE.0-1(18-25)

2. szett:
Az SRE legnagyobb problémája talán az akarás volt, amely rendkívül görcsössé tette a játékot. Azonban Kaposi és Kotin hátára vette a csapatot, elkezdték termelni a pontokat. Németh Ödön jó érzékkel változtatott a taktikán, ennek köszönhetően elindult a csapat felfelé. Feljavult a csapat védekezésben, illetve a sorra jöttek a jobbnál jobb nyitások. A Pénzügyőr kapaszkodott, a Sümeg ismét cserélt. Nagy Péter szerencsés megoldásának köszönhetően. 1-1(25-22)

27 pontig jutott a CSK

3. szett:
A Pénzügyőr elbizonytalanodott, sorra rossz döntéseket hozott, A Sümegnek sikerült átvenni az irányítást, megnyugodni látszott a csapat. Kaposi sorra remek megoldásokat választott, folyamatosan nőt az előny. A végjátékra kényelmes előnnyel érkezett az SRE, azonban 2-3 pontra behúzta a féket a csapat. Egy Dolgos-Soós összjátéknak köszönhetően elmozdultak a holtpontról és abszolválták a játékot. 2-1(25-19)

4. szett:
A PSE elvesztette a fonalat, a Sümeg pedig nyugodt, kombinatív játékkal termelte a pontokat. Az volt csak az utolsó kérdés, mekkora lesz a különbség. Azonban ami ezután következett azt valószínűleg senki nem tippelte volna. Kaposi került a nyitóhelyre, aki egymás után termelte az ászokat, az ellenfélnél már a center és az átló is próbálta hatástalanítani a hatalmas szervákat, kevés sikerrel. Az SRE felőrölte ellenfelét és hatalmas különbséggel nyerte a szettet. 3-1(25-10)

Sümeg – Pénzügyőr SE 3:1 (-18, 22, 19, 10)
SRE
: Kaposi; Dolgos; Soós; Bolvári; Németh; Kotin
csere: Récsei(L); Madár(L); Nagy; Lesznyik
vezetőedző: Németh Ödön
Németh Ödön: Örülök, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni a hazai pályától, valamint a mai győzelemmel elmondhatjuk, hogy az első négy kivételével mindegyik csapatot megvertük legalább egyszer. Kiharcoltuk a harmadik mérkőzést, szeretnénk hetedikek lenni!

A csapat győzelemmel hálálta meg az egész éves buzdítást, az ország egyik leglelkesebb szurkolótáborának.  Külön kiemelendő Kaposi és Kotin játéka, ha az ő jó teljesítményük nincsen, valószínűleg szorosabb találkozó lett volna a sümegi összecsapásból. Az állás 1-1, Budapesten jövő szerdán eldől, hetedik, vagy nyolcadik helyen zárja a csapat a 2015/16-os bajnoki évadot.

2016. április 22

sz.:dió

Forrás:  http://sumegire.webnode.hu/news/az-sre-gyozelemmel-kaposi-extraval-bucsuzott-a-hazai-kozonsegtol/