Mikulás vonatozás

Ezen a különleges hétfői napon, december 5-én a mi csoportunk, a Hétszínvirág csoport kapta a lehetőséget, hogy a gyerekek együtt utazhattak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal.

Az eseményre már előtte héten kaptak a gyermekek meghívót, melyen szerepelt, hogy a Mikulásvonaton felszállóként 1 ezüst dió a jegy ára.

Másnapra hozta is Stankovics Julcsi, mivel otthon elkészítette a mamájával az összes diót. A Mikulás kérte, hogy a gyermekekről néhány jellemző tulajdonságot írjunk, ezt még az utazás előtt e-mailben eljuttattam a segítő manóihoz (modern Mikulás). Elég izgalmas volt a felszállás is, mivel az ezüst dió Erzsi néninél, a dadus néninél volt, ő volt a pénztáros és kicsit megkésve érkezett, mivel az egyik gyermeket az óvodába tudták csak hozni és őt segítette le az állomásra. Már fel kellett volna szállnunk, de nem volt „pénzünk.”Várfalvi Gréta anyukája segítőkészen adott 2 arany diót, de ez csak 4 ezüstöt ért. Amikor már azt hittük, hogy hitelből kell az utunkat fedezni, megérkezett Erzsi néni, minden megoldódott és felszállhattunk.

 A feldíszített különvonaton, míg a gyermekek a Mikulást várták, a krampuszok közös énekléssel, verseléssel szórakoztatták a kicsiket és nagyokat. Ezt színesítette még a furulyaszó is, amit két iskolás és egy csoportunkba járó kislány Nagy Zselyke szolgáltatott. Aztán egyszer csak megállt a vonat Uzsán, nagy csend lett, és felszállt közénk a Mikulás, akit aztán nagy örömmel énekkel köszöntöttek a gyerekek.

A Mikulás minden gyerekkel elbeszélgetett egy kicsit, az „okos manóktól” kapott jellemzéshez még jó tanácsokat fűzött, majd megajándékozta őket az édességekből, színezőből összeállított mikuláscsomagokkal. Ezt követően elbúcsúzott tőlünk, hiszen még rengeteg kisgyermek vár rá, mi pedig visszavonatoztunk a sümegi állomásra. A „Mikulásvonatozás” nagy élmény volt. Külön köszönjük Freili Bélának és feleségének Freiliné Vass Hajnalkának – a két „okos manónak”- a szervezésben nyújtott segítséget és a lehetőséget!

                                                                                             Papp Lászlóné

                                                                                           óvodapedagógus

 

mikulasvonatozas mikulasvonatozas2 mikulasvonatozas3