„Karácsonyi álmodozás”

Hagyományainkhoz híven idén is ellátogattak a zeneiskola növendékei óvodánkba, hogy zenés összeállításukkal megidézzék számunkra az ünnep közeledtét és Püspöki János tanár úr szavait idézve,” karácsonyi álmodozásra „ hívják az óvodásokat. A fellépők között még egy óvodás kislány, Nagy Zselyke is szerepelt, őt kitüntetett tapssal üdvözöltük. Testvérével együtt zenéltek, ő furulyázott, testvére pedig hegedült. A többi szereplő is remekül játszott hangszerén, és nemcsak karácsonyi darabokat. Egy kislány kicsi fuvolán a gyerekek számára ismerős darabot adott elő, így vele együtt énekeltük mindannyian a „Télapó itt van” című dalt. Közben megismerhették a különböző hangszerek nevét és hangját is, melyek között volt furulya, hegedű, trombita, klarinét, kürt és szaxofon is. Nagy öröm az ilyen alkalom az óvodapedagógusok számára is, hiszen korábbi óvodásainkat látjuk ily módon szerepelni és nagy büszkeség ez számunkra. Továbbá sok óvodás már ekkor kedvet kap arra, hogy iskolás korában majd zeneiskolába járjon. Óvodai programunk alapján a művészetek eszközeivel nevelünk, melynek kiemelt területe a zenei nevelés, s így lehetőség nyílik arra, hogy komolyzenére is nyitott hallgatóvá váljanak gyermekeink.

A „karácsonyi álmodozás” olyan szépen sikerült, hogy minden óvodás figyelmesen hallgatta végig a színvonalas összeállítást, melyen 8-10 zeneiskolás növendék szerepelt.

Ezúton is köszönjük a Zeneiskolának, a felkészítő pedagógusoknak és a kis zenészeknek, hogy évről-évre lehetőségünk van egy ilyen, élményekkel teli előadást meghallgatni, s megszépítették számunkra a karácsonyi várakozást!

 

                                                                                       Kizmusné Kulcsár Gyöngyi

                                                                                               óvodapedagógus