„MÉZESKALÁCS MUSTRA”

2015. december 18-án 17 órakor a Városi Könyvtárban

Mézeskalács házikókat, adventi koszorúkat, kopogtatókat és mívesen díszített mézeskalács aprósüteményeket, karácsonyfadíszeket vártunk a meghirdetett Mézeskalács Mustrára a Városi Könyvtárba. A mustrára benevező alkotók mindenkit elbűvöltek kézügyességükkel, precíz munkájukkal, bravúros technikai megoldásaikkal, fantáziájukkal.

A szemet gyönyörködtető alkotások között nehéz lett volna sorrendet felállítani, mindegyik a maga nemében remekmű volt. Horváth-Kovárczi Erika (arculattervező), a tavalyi, első mustra egyik zsűritagja méltatta a benevezett alkotásokat, beszélgetést kezdeményezett az alkotás öröméről, és maguk a pályázók is elmesélték személyes élményeiket, mi késztette őket e nagyszerű sütemények és díszek elkészítésére, mit éreznek az alkotás közben, és a munka elkészültével. A rendezvényen megjelent nézőket is bevonva, a könyvár munkatársai közös játékot kezdeményeztek, mely során mézeskalácssütésről, az ünnepvárásról szóló költeményeket szólaltattunk meg együtt. Mézeskalács illatban, gőzölgő tea mellett, gyertyafényben, halk karácsonyi melódiák hangja kíséretében hangulatos beszélgetésben volt része a megjelenteknek. Természetesen a díjazásról sem feledkeztünk meg, minden nevező egy 2500 Ft értékű kulturális ajándékutalványt kapott, valamint egy meglepetés ajándékcsomagot a könyvtár kincseiből, és egy szépmívű emléklappal köszöntük meg, hogy kreatív közreműködésükkel hozzájárultak az Advent hangulatához.

A felajánlott alkotásokat az Adventi Forgatag első napján jótékonysági célú árverezésre bocsátottuk, melynek bevételét a sümegi rászoruló családok fogják kapni.