Az SRE visszavágott a Pécsnek

A két csapat Sümegen rendezett mérkőzésén a pécsiek örülhettek a három pontnak, most azonban az SRE négy játszmában legyőzte ellenfelét. A forduló többi eredményét ismerve nagyon fontos győzelem volt ez, hiszen hatalmas meglepetésre a Szolnok megverte Dágot, a Pénzügyőr pedig pontot rabolt Kecskemétről.

16 órakor vette kezdetét a mérkőzés, Pécsett. A Sümeg csapatában mindenki hadra fogható volt, így a legerősebb kerettel kezdhették a mérkőzést.

  1. játszma:
    A Sümeg kezdhette a mérkőzést, ám az első pont a Pécs neve mellé került. Álmosan kezdtek a csapatok, több hiba is tarkította a játszmát mindkét oldalon. Egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyre szert tenni. A végjátékban pécsi kettőscsere után nem jól álltak fel a frissen érkező játékosok, ezért forgáshiba miatt Sümeg kapott pontot. Megzavarta ez a hiba a pécsieket, így két pontra meglépett ellenfelétől. Kettő szett labdát is hárított a hazai gárda, azonban a Sümeg jól koncentrált, nem engedte ki a kezéből a szakaszgyőzelmet. 0-1(25:27)
  2. játszma:
    Magukhoz ragadták a vendégek a kezdeményezést, minimális előnye folyamatosan volt a Sümegnek. A játszma végjátékáig jól tapadt ellenfelére a PEAC, azonban a második technikai szünetnél rövidzárlat következett náluk, így izgalom nélkül véget ért a játszma. 0-2(16:25)
  3. játszma:
    Az SRE két szettes előnyben kezdhette meg a harmadik játékot, azonban a PEAC megemberelte magát és gyorsan öt pontos előnyt szedett össze. A Sümeg kicsit elkényelmesedett és ez sorra hibákat szült. Az eddig rendre pontokat érő támadásokat nem tudták befejezni pontosan, így egyre nagyobb lett a hazaiak előnye. Németh mester próbálta cserékkel frissíteni lassú, enervált csapatát, de továbbra is erősen döcögött a gépezet. A szett elején megszerzett előnnyel végi ért a PTE, így szépíteni tudott. 1-2(25:19)
  4. játszma:
    Görcsösen próbálkozott visszajönni a vendég csapat a meccsbe, azonban megint a Pécs kezdett jobban 5:1. Szépen lassan rendezte a sorokat Az SRE és 16-nál már döntetlen volt az állás. Felváltva este a pontok egyik csapat sem kockáztatott feleslegesen. 21-22-nél egy nagyon szerencsés ponttal meglépett a Sümeg és ezzel megtört a pécsi lendület, két gyors ponttal be is fejeződött a mérkőzés. 1-3(21:25)

PTE PEAC C-DOKI – Sümeg 1:3 (–25, –16, 19, –21)
Sümegi RE:
Kaposi, Soós, Bolvári, Lesznyik, Németh, Dolgos,
csere: Récsei (L), Madár(L), Varga, Kotin, Nagy, Illés
vezetőedző:Németh Ödön

Németh Ödön: Nem engedhetünk meg magunknak ilyen dekoncentrált játékot  akármennyi is a mérkőzés állása. A harmadik játékot leszámítva elégedett vagyok, annak pedig külön örülök, hogy sikerült a célunkat elérni, bekerültünk a nyolcba. Bízunk abban, hogy meglehet a hetedik hely az alapszakaszban.

                A múlt heti győzelemmel már fél lábbal a nyolc között volt a csapat, azonban közel sem papírforma eredmények születtek ebben a fordulóban. A Szolnok legyőzte a Dágot, valamint a Pénzügyőrt csak 3:2 arányban tudta legyőzni a Kecskemét. Így azonban már 100 %, hogy a legjobb nyolc között folytatja a Sümeg, egyedül az a kérdés, hogy a hetedik, vagy nyolcadik hely végez az alapszakaszban. A jobb pozíció érdekében a Kazincbarcika elleni utolsó alapszakaszbeli mérkőzésen van lehetőség pontot szerezni, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, igaz a hazai környezet segíthet majd.  A csapat az utóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, ez hatalmas formajavulás az ezt megelőző időszakhoz képest. Beérni látszik a befektetett munka.

További eredmények:
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:0 (21, 18, 14)
Szolnoki Főiskola RKSI – Dág 3:1 (19, –21, 18, 21)
Kecskemét – Pénzügyőr 3:2 (25, –20, 21, –18, 12)
DEAC – FINO Kaposvár 0:3 (-15, -13, -10)

Sümeg, 2016. február 28.

sz.:dio