Biciklis pontok nyílnak a belvárosban

A Sümeg és Térsége Turisztikai Nonprofit kft. egy újabb pályázat benyújtásával igyekszik elérni, hogy a térség turisztikai lehetőségeit még jobban kiaknázzák. Egly Márk elmondta: egy 26 millió forintos pályázatot adnak be, melynek segítségével közép – és hosszú távú marketing stratégiát szeretnének érvényesíteni. Az „egész Sümeget” próbálják értékesíteni, ezért az idei szezonban kiemelt fontosságot tulajdonítanak a turisztikai csomagajánlatoknak.

A kisebb vállalkozások bevonására törekszenek, ezért a turisztikai kínálat kialakításába bevonják a 23-32 szolgáltatót szállásadót.

Minden hétre legyen valamilyen turisztikai attrakció. Törekvésük, hogy ne egy napra jöjjenek Sümegre a látogatók, hanem hosszabb időt is tudjanak itt tartalmasan eltölteni.

A környékbeli túra ajánlatok sikerességét fogja segíteni, hogy biciklis pontokat fognak kialakítani, ahol kerékpárokat lehet bérelni.

„Automata idegenvezetőket” ún. audio guide-okat állítanak üzembe a Kisfaludy Múzeumban és Plébániatemplomban is.

A cél, hogy az önkormányzat tagsága mellett bővítsék a vállalkozói taglétszámot és kialakítsanak egy széles körű érdekképviseletet.