Rendhagyó történelem óra a Kisfaludy Sándor Emlékházban

Az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója tiszteletére, a forradalmat megidéző kiállítással tisztelegtünk a hősök előtt, „1956-os Emlékkiállítás” címmel.                                   toriora

A meghitt hangulatú tárlaton a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület „Gloria Victis” , 56-os emlékhelyeket bemutató tablókiállítása, a kort megidéző fotók, versek, könyvek mellett  egy különlegesség, a sümegi Gimnázium zászlajából kivágott eredeti darab  is megtekinthető volt.

A kiállításhoz kapcsolva, most először rendhagyó töri órára invitáltuk az intézményeink diákjait.

Az Emlékházban látogatást tett a Ramassetter Vince Általános Iskolából nagy örömünkre négy osztály. A diákok rendhagyó történelem óra keretében ismerkedtek meg a fővárosi események mellett, Sümeg forradalmi történéseivel is.
A rendkívüli múzeumi órán felelevenítettük az országos és helyi októberi történéseket, fekete-fehér fotókkal és kivetítéssel, közben meséltünk a Sümegen és a térségben történt eseményekről. A diákok rövid, tömör információkkal, interaktív módon ismerkedhettek meg a múltunk e jelentős részével.toriora2

Reméljük, hogy a fiatalok értékesnek ítélték az iskolai falain kívül szerzett tudást és máskor is szívesen jönnek hozzánk a vállalkozó kedvű pedagógus kollégákkal együtt.

Emlékház csapata