Beszámoló

2016. április 28-án (csütörtök) Testvérvárosok Világnapja alkalmából Tapolca Város Önkormányzata rendezésében, sor kerül ismét, az immár hagyományossá vált testvérvárosi futásra, melyen általános iskolánk 18 fővel vesz részt.

Útvonal: Fő tér – Arany János utca – Templom – domb – Batsányi János tér (Tópart) – Fő tér (kb. 1 km).

Sok sikert kívánunk a csapatnak!

Május 2-án megrendezésre kerül a “Vártámadás” a Pap család jóvoltából. A játékos vetélkedőre a csapatok már régóta készülnek, melyen a felső tagozatos osztályok indulhatnak. Különböző állomásokon mennek végig a csapatok ahol ügyességi, történelemmel kapcsolatos, vagy kreatív feladatokat kell megoldaniuk. Minden állomáson  pontokat gyűjtögethetnek. (A csapat egy része pedig az alaptáborban bográcsozik.) Nem csak a sümegi felsősök méretettig meg a tudásukat, hanem Szlovákiából, Szederkényről, Dabroncról, Balatonfüredről is érkeznek diákok. Rajtuk  kívül  még a  Kelenvölgyi Általános Iskola ,Sümegcsehi, Türje és Kerta is képviseli magát a rendezvényen.

Ezúton gratulálunk Bozovic Zorka 8. osztályos tanulónak, aki a  Nyelvhasználók Többfordulós Internetes Versenyén országos első helyezést ért el.