Megújuló Kisfaludy Emlékház

Belvárosunk központjában csendesen megbújik az virágzó gesztenyefák árnyékában a Kisfaludy Emlékház.  Falai között értékes gyűjteményekkel, ritkaságokkal és emlékekkel találkozhatnak a vendégek, udvarán madárcsicsergés és nyugalmat árasztó hangulat várja a látogatókat. Az Emlékház látogatói könnyen átveszik azt a kulturális szellemiséget, mely áthatja az egész épületet.

Tavasztól azonban élet költözik az ódon falak közé.

Az Emlékház bekapcsolódik a városunk nagy rendezvényeibe, „Művészetek udvara” és időszaki kiállítások színesítik a kínálatot. Kézműves bemutatók, játszóházak, népzene, táncház és helyi alkotók kiállítása ad lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére és kikapcsolódásra.

Ezt a közösségi szemléletet közvetítve városunk oktatási intézményei is aktívan bekapcsolódnak az emlékház életébe. Kisfaludy napok, Városismereti nap és a Föld napja kapcsán diákok látogattak el hozzánk.

A Föld napja alkalmából a Ramassetter Vince Általános Iskola 16 tanulója segített abban, hogy az udvarunk szépen virágba boruljon. A lányok egész délelőtt gyomláltak, virágot ültettek, a fiúk pedig fehér kaviccsal borították be az udvart. A sok munka után, pihenésképpen tesztet oldottak meg, játékosan, felkutatva az emlékház rejtelmes szobáit a válaszokért. Hálásak vagyunk az iskola vezetőségének és tanárainak, Horváth Stefániának és Halász Marikának, hogy vállalták a feladatot, bevonták a gyerekeket közösségi munkába, vidámságot, nevetést varázsoltak hozzánk.

Az udvarszépítés lehetőségéhez nagyban hozzájárult Viola Norbert és a Közszolgáltató Kft kollégái. Köszönjük a sok segítséget!

Május 7-én, szombaton, a Gesztenyevirág fesztiválon, a Művészetek udvarába várjuk az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, családokat, baráti társaságokat. Töltsünk együtt egy hangulatos tavaszi délutánt a virágzó gesztenyefák árnyas udvarában.