Óvodások látogatása János-majorba

  1. szeptember 29-én, csütörtökön az Állatok Világnapja alkalmából látogatást tettünk a Kompanik Zsófia Óvoda 6 csoportjával János-majorba.

A kirándulás napján busz érkezett értünk és a meglehetősen nagy létszám miatt 3 részletben szállított ki bennünket a Bazsi és Sümeg között elterülő, mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó helyszínre.

A gyerekek többségének már a buszozás is óriási élményt jelentett, mivel sokan még nem utaztak ilyen típusú járművel.

A telepre megérkezve barátságosan fogadott minket Tóth Tamás egyéni vállalkozó és felesége, akik körbevezettek minket és megmutatták az állatállományt, mely növelte a gyermekek kíváncsiságát.

A sétánk során az állatokon kívül láttunk a telepen jó néhány mezőgazdasági gépet is, traktorokat, erőgépeket, kombájnt.

A tulajdonos a gyermekek számára érthető, befogadható módon beszélt az általuk folytatott tevékenységekről, mint állattenyésztés, hízlalás, tejtermelés, tejértékesítés, áru- és takarmánynövény termesztés.

A program zárásaként traktor után csatlakoztatott kocsin jutottunk el a telep mellett húzódó legelőkre, ahol természetes környezetükben, élőhelyükön megint csak szép számban csodálhattuk meg a különféle szarvasmarhákat és borjakat!

A buszos visszaindulás során a kisgyermekek arcán látható volt a tartalmas délelőttnek köszönhető vidámság, ami a fáradtságukat is sikeresen háttérbe szorította.

Balogh Ildikó

ovi-major1ovi-major3ovi-major5ovi-major12ovi-major4ovi-major10ovi-major7ovi-major8ovi-major6ovi-major2ovi-major9ovi-major ovi-major11