Vadelütések

A Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban két vadbaleset is történt.
Egy 38 éves szlovák állampolgárságú nő 2017. április 7-én az éjszakai órákban közlekedett személygépkocsijával Tapolca irányából Kisapáti felé. Haladása során a menetiránya szerinti jobb oldali fás-bokros területről egy őz futott a járműve elé, melyet a gépkocsi elejével elütött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.
A Sümeg és Keszthely közötti útszakaszon pedig 2017. április 9-én 20 óra magasságában ugrott egy őz egy 41 éves tabi férfi személygépkocsija elé. A sofőr, amint észlelte a vadállatot az úttesten, azonnal félrerántotta a kormányt, azonban az ütközést nem tudta elkerülni.
Személyi sérülés ebben az esetben sem történt.
A Tapolcai Rendőrkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a lakott területen kívüli utakon vadállatokkal bárhol, bármikor találkozhatunk. Különösen számolni kell erre azokon az útszakaszokon, melyeket „Vadállatok” veszélyt jelző táblával jelölnek meg. Ezeket a táblákat ugyanis a közút kezelője a vadásztársaságokkal, vadgazdálkodási szakemberekkel egyeztetett útszakaszokon helyez el, ahol a vadak megjelenésének az átlagosnál is nagyobb a valószínűsége.
Nagy Judit
megelőzési főelőadó
Tapolcai Rendőrkapitányság