Télvégi verselés

Február 16-án délután 14.30-tól 16.30-ig a veszprémi VSZC-ben (Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola) a Nyakas János versmondó versenyen iskolánk két tanulója vett részt: Maródi Veronika 11.c és Szeidl Hajnalka 13. c osztályos diákunk két-két verset mondott el nagyon szépen. Nem értünk el helyezést, de méltóképpen képviselték a lányok az intézményt. A rendkívül színvonalas, szoros verseny 12 fő részvételével zajlott.

Március 1-jén a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban 14.00-tól 16.30-ig Szépkiejtési versenyen vett részt Laczi Regina 11.a és Keszey Anett 9. ny osztályos tanuló. Mindketten ügyesen olvasták fel választott szövegüket, majd egy kötelező Pilinszky János szöveg döntötte el a sorrendet. Az első forduló után Regina a 3. helyen állt, de egy migrénes fejfájás miatt nem tudott úgy összpontosítani másodjára, mint az első esetben. Így is a zsűri nagyon megdicsérte és biztatták a folytatásra. Anett is ügyes volt, de neki még többet kell gyakorolnia.

Március 7-én a Bod Péter könyvtárhasználati verseny megyei fordulóján vett részt Vesztróczy Alexandra az ajkai Nagy László Könyvtárban. 10 órától 11.30-ig egy esszét és egy 10 oldalas feladatlapot kellett kitöltenie. Elmondása szerint jól sikerült a megoldása. Az eredmény 2 héten belül várható. A felkészítő tanár mindhárom verseny esetében Kovács Attiláné volt.