Kirándulás Keszthelyen

  1. május 19-én, csütörtökön kirándulni indultunk a szeptembertől iskolát kezdő 45 fő nagycsoportos közül 42 fővel.

Reggel a vasútállomáson gyülekeztünk, majd menetrend szerinti vonattal utaztunk Keszthelyig. A vonatozás mindenki számára – de leginkább akiknek teljesen új tapasztalatot nyújtott – óriási élmény volt. Az állomástól elsétáltunk a kikötőhöz vezető parkhoz, ahol megpihentük és a hátizsákból megreggeliztünk. Ezután a parti sétány mellett található játszótérre indultunk, ahol nagyon hamar birtokba vettük a játékokat, mely sokak számára kihívást jelentett.

A hosszú játszadozás után a csoportos jegy megvásárlásával, sétahajóztunk a Hableány nevű történelmi emlékhajó fedélzetén. A szeles, de egyébként verőfényes napsütéses időben a kb. 30 perces úton nagyon jól éreztük magunkat. Szép látványt nyújtott a fodrozódó, csillogó balatoni víztükör, a kikötő mellett tanyázó hattyúk-, vadkacsák csapata, valamint rendkívül érdekes volt a hajós személyzet induláskor és a kikötés alkalmával ellátandó feladatainak pontos megfigyelése.

A hajózás után a város felé vettük az irányt és felsétáltunk Keszthely Fő terére. A közelben lévő játszótérre érve ismét falatoztunk, majd játszottunk. Szerettünk volna a gyermekeknek egy meglepetés utazást a keszthelyi Dotto kisvonattal beiktatni a programba, de jelenleg csak hétvégenként üzemel a jármű. Ezt követően fagylaltozni mentünk és mindenki megkóstolhatta az egyénileg kiválasztott ízt. Elfáradva, ugyanakkor mégis feltöltődve indultunk vissza a vasútállomásra. A hazafelé vezető úton többen elszunyókáltak, mások az élményeket egymás közt felelevenítve haladtunk Sümegre, ahol az állomáson sokakat már vártak a szülők.