Összetartás, szórakozás, alkotás

Élményekben gazdag tanévet zár a sümegi Zafirah Hastánccsoport, amely immár 11. éve működik a városban.

Jelenleg Fehér Barbara profi színházi táncos és oktató vezeti a csoportot. Ő maga is fellép a tagokkal: Csarmasz Stellával, Farkas Alexandrával, Nagy Natáliával, Nagy Rékával és Tomor Katalinnal.

A hastánc számukra egy olyan felszabadító önfeledt érzés, amellyel teljesebbé válik női létük. Alázattal vannak a tánc iránt, lelkesen, szorgalmasan gyakorolnak minden egyes fellépésre. Nemcsak a próbák és az előadások alkalmával találkoznak, a magánéletben is jó barátnők. Az összhang, az együtt táncolás öröme, az összetartás sugárzik a színpadról. Műsoraikkal az értékes, minőségi kulturális szórakozás élményét közvetítik a nézőiknek.

Számos fellépésen vannak túl. Különböző rendezvények, például gálák, falunapok, fesztiválok jótékonysági bálok vendég fellépői voltak. Versenyeken is szívesen részt vesznek, de nem a győzelemre való vágy hajtja őket. Leginkább egyfajta visszacsatolást, építő kritikát várnak a zsűritől. Csak az idei tanévben tízszer állhattak a dobogó legfelső fokára, így összesen már 29 arannyal büszkélkedhetnek.

Igyekeznek mindig valami sajátosat alkotni. Különlegességük abban rejlik, hogy a modern tánctechnikát ötvözik a hastánc elemekkel. Idén az eddigiektől eltérő stílusban próbálták ki magukat. A vidám, pörgős koreográfiáikat egy gyönyörű arab romantikus dal váltotta, mellyel kifejezhetik, „kitáncolhatják” magukból mély érzéseiket.

Sok-sok új ötletük és tervük van, amely megvalósításra vár, de ez egyelőre maradjon meglepetés…

20160611_164934 2

Fehér Barbara