Mackó Nap a Cirmi csoportban

Február 02-án tartottuk a csoportunkban a Mackó napot. Felelevenítettük az ehhez a naphoz kötődő hiedelmeket, beszélgettünk az időjárás jósló napról.

A Mackó kiállítás ötlete már tavaly megfogalmazódott bennem, viszont megvalósítani ezt csak az idei évben sikerült.

Az előkészületekben Mackó álarcokat készítettünk (barna medvék, jegesmedvék) vágtunk, színeztünk, mackó bábokat ragasztottunk! Kartonból és maradék anyagokból egy nagy medve barlangot építettünk.

Két napon keresztül gyűjtöttük a gyerekekkel a plüss mackókat. Mindenki elhozhatta otthonról a kedvencét. „Összedugtuk” a fejünket és kitaláltuk, hogy a kiállításra meghívjuk a többi csoportot, így nekiláttunk a jegyek előkészítésének. Szétválogattuk a mackókat és elhelyeztük őket az asztalokra (pandák, Micimackók) a legnagyobbakat a barlangba és a szoba közepén egy jéghegyekkel (hungarocell) tarkított tengerbe a jegesmedvéket.

Kiosztottuk a gyerekek között a szerepeket. Voltak, akik barna medvék, voltak, akik a jegesmedvék szerepét vállalták, természetesen az óvó nénikkel közösen. Két kislány volt a jegyszedő és egy kislány a tárlatvezető.

 A vendégeket a jegyszedők fogadták a csoportszoba ajtajában, majd a parkettára ragasztott medve tappancsokon (kartonokból) a barna mackónak beöltözött kislány vezette végig a kiállításon a gyermekeket, óvó néniket, és a dadus néniket.

A kiállítás végén az előző napon sütött linzermackókkal kínáltuk a vendégeket.

Reméljük, hogy ezzel a kellemes, játékos nappal kicsalogattuk a medvéket a barlangjukból és megérkezik végre a tavasz!

Nagyon izgalmas, színes, jó hangulatú, vidám napot töltöttünk el február 02-án a Mackó napon!

                                                                                   Varga Károlyné

                                                                                  óvodapedagógus