Civilek az Emlékházban

A Famulus Vidékfejlesztési Egyesület, a Sümegi Civil Fórum és a Kisfaludy Sándor Emlékház szervezésében a Sümeg Városért Közalapítvány támogatásával augusztus végén elindult a „Civilek az Emlékházban” programsorozat. A program célja a városban tevékenykedő aktív civil szervezetek összefogása, együttműködésük erősítése, népszerűsítésük, közös programok tervezése.civilek

Az első program házigazdái az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület volt, az Egyesület munkaszervezetének tagjai gyógyteákkal és nagyon finom helyi termék kóstolóval kedveskedtek a megjelelteknek. Az V. Értékeink kiállításon a civil szervezetek fotókkal, kiadványokkal, könyvekkel, tárgyakkal bemutatták tevékenységüket, céljaikat, eredményeiket.

A második találkozó házigazdái az Aktív Nagyik voltak, mellettük a Városvédő és Szépítő Egyesület mutatkozott be. Az Egyesület vezetői összefoglalták munkásságukat, majd pedig tárlatvezetésre invitálták a megjelenteket. A tárlaton megtekinthető fotók, oklevelek, kiadványok, horgolások mind-mind sikeres tevékenységük eredményét mutatta be. A rendezvény házigazdái saját sütésű lángossal várták a vendégeket, az esemény zárásaként pedig népdal énekekkel lepték meg a közönséget.civil-program

A novemberi rendezvény házigazdája a „Fehérkövek” Ramis Szülők Egyesülete volt, akik vetítéssel egybekötött fényképes bemutatkozással készültek. Céljuk, hogy segítsék a diákok, tanárok munkáját, megkönnyítsék a szülők és tanárok közti kommunikációt, valamint a tanárok, szülők, vállalkozók közt létrehozzanak egy kapcsolatot, és az ebben rejlő erőket próbálják meg egyesíteni. A Ramis szülők bemutatkozóját követően értékes beszélgetés és ötletelés folyt a további együttműködések lehetőségéről, közös rendezvényekről, pályázatokról.

A civil összefogást erősítő rendezvénysorozat utolsó állomása az Adventi forgatag lesz. A forgatagon az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület és Famulus Egyesület, sok finomsággal, helyi termék lekvárokkal, zöldségkrémekkel, teákkal és sütikkel várja a látogatókat. A programsorozat reméljük, jövőre is folytatódik. Összefoglalva, igazán büszkék lehetünk arra, hogy a városunkban ilyen sok értékes, sokszínű szervezet működik, akiknek nagyon sok jó ötlete van, akik aktívan tesznek a településért, a közösségéért.

Oszkai Réka és Torma Kinga