Interaktív táncos mese a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központban

A Vass Sándor Gergely (VSG) Táncszínház előadásában a Csipkerózsika című interaktív táncos mesét néztük meg 2016. december 15-én. A gyermekek többsége már ismerte a Charles Perrault francia meseíró tollából származó történetet, melynek a legismertebb tündérmese változatát a Grimm fivérek adták ki 1812-ben.

Mindezek ellenére mégis kíváncsian várták a gyermekek, felnőttek a feldolgozást. A táncművészek ugyanis beszédhang nélkül a tánc erejével és kifejező értékével jelenítették meg a különböző karaktereket. A klasszikus zenei aláfestéssel játszott történet fő vonulatát a narrátor, Kautzky Armand segítségével sikerült követni.

A varázslatos történetben megjelent a gyönyörű és jóságos Csipkerózsika mellett a daliás herceg, az izgő-mozgó udvari bolond, valamint a gonosz tündér.

A látványos, mozgalmas zenei-táncos elemek, valamint a hang- és fényhatások mind a történet rendkívüliségét erősítették, mozdították elő. Az előadás sajátossága köszönhető annak is, hogy a történet egyes jelenetei a nézőközönség bevonásával interaktívan zajlottak.

A figyelmet megragadó és egyúttal lekötő előadás óriási élményt nyújtott mind a gyermekek, mind a felnőttek számára.         

Balogh Ildikó

óvodapedagógus