Téli ovigaléria megnyitó az óvodánkban  

 

2017. február 3-án került sor a téli ovigaléria megnyitására óvodánkban, melyet mi, a Csiga csoportosok szerveztünk meg. A rendezvény időpontját sajnos több alkalommal is módosítanunk kellett, a gyerekek megbetegedése, illetve a zord időjárás miatt.
A gyerekek vidám téli versikékből, mondókákból, dalokból álló kis műsorral köszöntötték a meghívott vendégünket, a többi csoportot, valamint óvodánk dolgozóit.
Kiállító vendégünknek Németh Katalint kértük fel, aki gyönyörű kézimunkáit hozta el óvodánkba. Kati néni már hosszú ideje foglakozik horgolással, szebbnél-szebb alkotásaiban gyönyörködhetünk a téli ovigalériánkban. Kati néni bemutatta a horgoláshoz szükséges eszközöket, majd gyerekek előtt horgolt is egy keveset. Megígérte, hogy egy délelőtt még belátogat csoportunkba, hogy közelebbről is megnézhessék a gyerekek a horgolás menetét.
Kati néni munkái mellett óvodásaink alkotásai is megtekinthetők a galériában. Minden csoportunk változatos technikák alkalmazásával, sok-sok képet, festményt készített, melyeken a téli évszak csodálatos jellemzőit jeleníttették meg a gyerekek.
A tél erre a napra engedett ugyan a szorításából, de eddig igazi téli időjárásban volt részünk. Gyönyörködhettünk az évszak szépségeiben, hószállingózásban, a dér és zúzmara csipkézte fákban, bokrokban, megtapasztalhattuk az igazi, fagyos, zord időjárást is. Óvodánk udvarán is volt lehetőségünk csúszkálni, szánkózni a napi levegőzéseink során.
A nagy hidegben sem feledkeztünk meg tollas kis barátainkról, szorgalmasan töltögettük az óvodánk udvarán elhelyezett madáretetőket a gyerkőcök segítségével.
2017. február 03.  
Vargáné Szita Beáta
óvodapedagógus