Tavaszi hangverseny

Több éves hagyományainkhoz híven, idén is meghívást kaptak óvodánk (Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde) nagycsoportosai a Kisfaludy Sándor Gimnázium Zeneiskolájától egy „tavaszváró” hangversenyre.
Évente két alkalommal (decemberben karácsony közeledtével és tavasszal áprilisban) a zeneiskola tehetséges növendékei látogatnak el óvodánkba, hogy bemutassák a kicsiknek hangszertudásukat és megosszák velünk a zene iránti szeretetüket.
A mostani meghívás azonban a zeneiskola hangversenytermébe szólt (erre is minden tavasszal sor kerül), ezúttal csak az iskolába készülőknek – leendő első osztályosoknak azért, hogy felkeltsék érdeklődésüket a hangszeres zene iránt és motiválják a gyerekeket a zeneiskolai tanulmányok elkezdésére.
Meglepetésünkre ezúttal a „koncert”rendhagyónak és különlegesnek bizonyult a korábbi alkalmakhoz képest. A zeneiskola népszerű tanára és karnagya, Paukovics László a felnőtt-és gyerek közönséget megszólítva konferálta fel kollégáit, akik más–máshangszeren (zongora, fuvola, harmonika, furulya, trombita stb.), de együttesen szólaltatták meg a nagy igényességgel összeválogatott zeneszámokat.
A jól ismert művek meghallgatása – kortól függetlenül – élményt jelentett mindannyiunknak!
A humoros, jó kedélyű összekötő szövegeknek köszönhetően az előadókkal töltött bő fél óra alatt interaktívvá vált a közönség a lelkes taps- és dal kísérete által.
Az egész koncertet – főleg a záró számot – frenetikus élményként éltük meg. Az eredetileg olasz film kísérődalát, ami itthon Magyarországon a Napoleon Boulevard együttesnek köszönhetően lett híres („Legyetek jók, ha tudtok”), zenészek-és zeneélvezők, felnőttek-és gyerekek felszabadultan, jó hangulatban énekeltük együtt újra-és újra!
Elégedettségünket és köszönetnyilvánításunkat „vastapssal” fejeztük ki az előadó, művészi teljesítményt nyújtó zenetanárok felé.
Már most alig várjuk a jövő évi meghívást és az ezzel járó élményt.
Császár Gizella
óvodapedagógus