Óvodai ballagás

Lassan lezárul egy nevelési év. A kisebbek felsőbb csoportba kerülnek, a nagyok viszont ősztől már iskolába járnak. Őket búcsúztattuk június 9-én az óvodában. A búcsúzó ünnepélyt heteken át tartó lázas készülődés előzte meg. Felelevenítettük a kiscsoportban, középsőben, és nagycsoportban tanult dalokat, verseket, körjátékokat, melyekből ötletet merítve minden búcsúzó csoport óvó nénije kis műsort állított össze. Minden gyermek megörvendeztethette még így utoljára az óvoda berkein belül a szüleit.
Előzőleg a tornateremben Hujber Jánosné, az óvoda vezetője köszöntötte az összes iskolába készülő gyermeket, majd ezt követően a Cirmis és Hétszínvirág csoportos apróságok szavaltak búcsúzkodó társaiknak. Ünnepségünket Végh László polgármester és a képviselőtestület több tagja is megtisztelte jelenlétével.
Mintha csak tegnap lett volna, mikor először jöttek óvodába megszeppenve, sírdogálva … Hamar  eltelt 3, 4 év. Sok-sok élménnyel, emlékekkel, barátokkal lettek gazdagabbak gyermekeink. Életük gondtalan szakasza lezárul, ősztől már komoly iskolásként tekintünk rájuk.  Néhányan itt maradnak Sümegen, de van, aki más iskolában fogja megkezdeni tanulmányait. Új gyerekekkel és felnőttekkel ismerkednek meg és kell majd helyt állniuk.
Búcsúzóul kívánunk nekik ezernyi mosolyt, milliónyi boldog percet!
Takács Zsuzsanna
óvodapedagógus