Tanulni akartak, 400 kilométert utaztak – Hajdúnánáson járt a sümegi küldöttség

tanulni... cikkA Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet munkájával ismerkedett március közepén  Sümeg város önkormányzati küldöttsége.

Végh László, Sümeg polgármestere elmondta: céljuk, településükön egy olyan szociális szövetkezet megalakítása, amely hosszútávon fenntartható, működőképes rendszert tesz lehetővé. Egy ilyen, jól működő rendszert találtak Hajdúnánáson

A polgármester kiemelte, hogy többek között a foglalkoztatottság folyamatos növekedését szeretnék elérni a szociális szövetkezet létrehozásával, amely jó lehetőséget jelenthetne azok számára is, akik évek vagy akár évtizedek óta kiestek a munkavilágából.

A küldöttséget Szólláth Tibor, Hajdúnánás  polgármester fogadta és tartott számukra részletes tájékoztatást a a helyi Kendereskert múltjáról, jelenéről, s jövőjéről, amely mára nemcsak a hagyományokat és a turisztikai elemeket ötvözi, de igen fontos gazdasági szerepet is jelent a helyi gazdaságfejlesztésben.

A delegáció a látogatás végén összegyűjtötte azokat az elemeket, tapasztalatokat melyeket a jövőben szeretnének beépíteni szövetkezetükbe. Sümeg elsősorban a kertészet és az építőipar területére koncentrálna.