Második (magányos..) nap

Hát először is azzal kezdeném, hogy kicsit unalmas ám magában beszélni az embernek, és ráadásul ilyenkor kicsit gyanakodva szoktak nézni a többiek! :) Szóval nagyobb, sőt, ennél a mostani nullánál sokkal de sokkal nagyobb aktivitást kérnék mindenkitől!

Egyébként ma is kicsit húzós napom volt, és nem csak nekem, mert a Tisztelt Képviselőtestületet a csütörtöki ülés előtt egyeztetésre invitáltam, ami délután öt körül fejeződött be. Jobb megbeszélni a dolgokat előre, akkor olajozottabban működik minden, a Város irányítógépezete is…

Sok érdekes dolog kerül terítékre csütörtök délután, érdemes lesz figyelni a Sümeg Városi TV adását, mert természetesen ők is ott lesznek a testületin! Én most a tükrökről szeretnék már előljáróban pár szót szólni.

A főutcánk elkészült annak idején, és a forgalmi rend is megváltozott. Ez akkor emlékeim szerint sok vitát váltott ki, mármint a Ramassetter utca egyirányúsítása. Nekem is az volt a véleményem, hogy a régi mozi felől (ma már Afrikárium!! :) ) feljönni autóval, és kikanyarodni a Kossuth Lajos utcára, az nagyban hasonlít az orosz ruletthez.. Annyira nem lehet ellátni balra, hogy véleményem szerint csak az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy ezidáig nem történt ott komolyabb baleset. Na most ezen állapoton javítunk egy nagyot, igyekszünk hozzatenni a magunk kis részét is a gondviselés művéhez: a gimi sarkánál kihelyezünk egy domború tükröt, és a fizika, azon belül az optika törvényei szerint a Ramassetter utcából érkező sofőr látni fogja a balról közeledőket. (És szintén a fizika törvényei szerint ez fordítva is igaz lesz!!) Egy hasonlóan veszélyes hely a jéggyárnál a Petőfi utca-Baglyasszél utca-Tokajköz utca hármas kereszteződés, mert ha a Petőfin alulról érkezvén le akarunk kanyarodni mondjuk a Baglyasszél felé, na eddig ehhez a művelethez is elég bevállalósnak kellett lenni!

Apró dolgok ezek, de szent meggyőződésem, hogy biztonságunk és mindennapi jó közérzetünk garantálása terén talán fontosabbak ezek az apróságok, mint a százmilliós projektek beindítása! (Még mielőtt félreértenek, azok is jönnek, nyugalom!! :)  )

Hát ennyit mára, és várok mindenkit, akinek van valami megbeszélnivalója itt a sümegi főtéren velem!

Viszlát holnapig!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.